In de aanval voor epilepsie!

Hardlopen met epilepsie.

Omdat ik al sinds mijn 4e leeftijd epilepsie heb en veel aanvallen, zet ik me graag in om om geld op te halen voor deze nare aandoening. Daarom heb ik besloten om mij de komende tijd sportief te richten op een voor mij grensverleggende uitdaging. Namelijk om mee te doen met de Marathon Eindoven 2022. Op zondag 9 oktober 2022 kom ik in actie voor epilepsie nederland, omdat er nog zoveel onderzocht moet worden over epilepsie.

Door het Epilepsiefonds te steunen, hoop ik bij te kunnen dragen aan een goede behandeling van deze verschrikkelijke ziekte. Ik hoop hiermee ook alle anderen te helpen die hier dagelijks mee te maken hebben!

De bronafbeelding bekijken

Hardlopen met epilepsie is een uitdaging.

 

Hardlopen en kans op aanvallen.

Omdat ik zelf epilepsie heb, ben ik mezelf er heel goed van bewust dat ik ook naar mijn eigen lichaam moet luisteren omdat er een kans bestaat dat het hardlopen voor zowel mijn lichamelijke als mijn fysieke gesteldheid misschien teveel wordt. Hardlopen kunnen ook triggers voor aanvallen met zich meebrengen zoals vermoeidheid of dehydratatie.

Er zijn ook beroemde hardlopers met epilepsie. laat ik ze hieronder eens uitlichten.

 

Beroemde hardlopers met epilepsie aanvallen

Het hebben van epileptische aanvallen weerhield sommige van deze professionele hardlopers er niet van om ongelooflijk succes te behalen in de hardloopwereld:

Ze heeft aan vele races deelgenomen en won met name de Yukon Arctic Ultra 300 in 2009. Ze had haar hele leven epileptische aanvallen.

De snelste vrouw aller tijden, met veel wereldrecords op haar naam. Haar epilepsie aanvallen van Griffith Joyner veroorzaakt door een een aandoening in haar hersenen en ze overleed aan een aanval in haar slaap toen ze slechts 38 was. 

Deze atleet specialiseerde zich in de 400 meter horden. Hij werd op 17-jarige leeftijd gediagnosticeerd met epilepsie en is een ambassadeur voor een liefdadigheidsinstelling voor epilepsie.

Hij is winnaar van een zilveren medaille op de 10.000 meter op de Olympische Spelen van 1988. Gedurende zijn hele carrière kreeg hij aanvallen – soms tijdens races.

Wil je meer weten over mijn kijk op epilepsie aanvallen? Lees dit dan in het volgende artikel ‘mijn kijk op epilepsie aanvallen.”

 

 

Volg je mij mee?
Wil je meer lezen over mijn verhalen en ervaringen met epilepsie?
Registreer je dan eenmalig en ontvang automatisch updates.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “In de aanval voor epilepsie!”

  1. […] Begin september begon ik met hardlopen. Maar niet zomaar hardlopen. Ik ging voor epilepsie NL 5km rennen om geld te verzamelen voor onderzoek. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *