Epilepsie en (chronische) vermoeidheid

Epilepsie en (chronische) vermoeidheid. Vrijwel iedereen herkent dat gevoel wel wanneer je niet veel energie hebt. Vaak begint het in de ochtend al: wanneer je wakker wordt voel je je niet eens uitgeslapen. En dan te bedenken dat je dag nog niet eens is begonnen.

 

Gevolg van vermoeidheid.

Mensen met epilepsie kunnen niet altijd goed inslapen of doorslapen zoals ik al eerder vertelde in het artikel: Epilepsie en slapen. Je energieniveau bepaalt voor een groot deel wat je wel/niet kan doen op een dag omdat simpelweg als je geen energie hebt je ook geen kracht voelt om iets uit te voeren. Zelfs bepaalde handelingen uitvoeren kunnen dan ervaren worden als moeilijk uitvoerbaar omdat je daar gewoon niet de energie er voor hebt.

Ook je gedachtes vliegen alle kanten op als je vermoeid bent. Ikzelf merk dan bijvoorbeeld dat ik niet meer helder kan nadenken, luisteren naar wat iemand tegen mij zegt kost moeite omdat ik me dan niet kan concentreren en beslissingen nemen lukt mij dan vrijwel ook niet op dat moment. Heel erg vervelend dus!  

‘Epilepsie en chronische vermoeidheid hebben een nauw verband met elkaar’

Mogelijke bijwerking van medicatie.

Medicatie geeft daarnaast ook nog eens de nodige bijwerkingen voor vermoeidheid. Dubbel dus als je een slechte nachtrust achter de rug hebt of recent een aanval hebt gehad. Deze twee hebben ook nog eens veel invloed op elkaar. Meer hierover valt te lezen in dit artikel.

‘Vermoeidheid belemmert je dagritme’

Lisa schrijft: Epilepsie is en blijft een lastige ziekte. Van de aanvallen word je ook moe van. Zelf bespreek ik het niet snel met mensen omdat je dan gelijk te horen krijgt dat je nog jong bent en je aanstelt, zelfs mensen die je kent. Irritant! Je weet zelf wel beter hoe je je voelt. Hopelijk komt er ooit meer begrip voor Epilepsie.    


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Epilepsie en (chronische) vermoeidheid”

  1. […] kunnen bovendien ook heel veel aanwezig zijn als je epilepsie hebt. In dit artikel over vermoeidheid lees je hier meer over. Constante vermoeidheidsklachten zijn geen uitzondering maar eerder een […]

  2. […] muziek luisteren. Met Kerstmis kan er zoveel gebeuren dat je energieniveau kan afnemen, je extra vermoeid raakt en jouw stress niveau verhoogt. Wat als gevolg heeft dat de frequentie van vermeerderd. Neem […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *