Mijn kijk op epilepsie aanvallen.

Vaak hoor je: ‘de aanval is de beste verdediging’. Maar dat klopt niet voor mensen met epilepsie. Hoe beïnvloeden epilepsie aanvallen jouw leven?.

Carpe diem.
Vaak komen de aanvallen op de meest ongelegen momenten. Denk aan een verjaardag, een etentje of afspraken met vrienden/vriendinnen. Je kunt nog zoveel plannen vooruit gemaakt hebben, maar met epilepsie is dat lastig en voordat je het weet gebeurt het weer. Vandaar mijn motto: pluk de dag!

Uitputting en frustratie.
‘Waarom moet mij dit nu weer overkomen’? denk je dan. En dat wil je niet. Mijn brein probeert altijd op zoek te gaan naar hoe deze de controle kan nemen over mijn aanvallen. Allerlei mentale trucs worden hiervoor uit de kast gehaald. Maar die controle bestaat niet. Je raakt er alleen maar meer van in de war en je gaat piekeren. Je kunt zelfs boos worden op jezelf.

Het kost je enorm veel energie. Energie die al verloren gaat door jouw aanvallen. Dat kan jouw lichaam er écht niet meer bij hebben.

Bewuste keuze.
Weet je wat mij helpt? Nou hier komt het verlossende antwoord: Ten eerste is er geen ideale moment. Ten tweede: probeer het te accepteren, hoe lastig dit ook klinkt. Ik geef toe, zelf heb ik er ook nog vaak moeite mee. Het heeft me ook veel tijd gekost. Daarbij fijn zijn ze niet. Maar het scheelt je namelijk al véél energie!
Het is ook een bewuste keuze geworden van mij. om die vervelende gevoelens te kunnen doorbreken.

Deel hieronder gerust jouw manier van omgaan met je epilepsie aanvallen. Wil je meer lezen over hoe ik omga met mijn epilepsie? Lees dan mijn artikel: Zomaar wat gedachten.

Reacties

2 reacties op “Mijn kijk op epilepsie aanvallen.”

  1. […] beïnvloeden aanvallen ons leven op vele manieren, waaronder op het gebied van werk en het geconfronteerd worden met een […]

  2. […] te leven met epilepsie: ik kan ermee leven en accepteren, maar vind het soms wel lastig omdat het een onvoorspelbare aandoening aan je hersenen is. Je lichaam laat je soms in de steek qua vermoeidheid door de medicijnen en soms moeite met […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *