Epilepsie bewustzijn creëren: waarom?

 Epilepsiebewustzijn-over de invloed van epilepsie.

Mensen inspireren dat is wat ik graag doe. Mensen veranderen gaat niet maar je kunt wel de manier waarop ze naar mensen met epilepsie kijken veranderen door hierover meer informatie te verspreiden voor meer epilepsie bewustzijn.

Ja, met mijn blog probeer ik zoveel mogelijk bewustzijn over epilepsie te creëren. Mijn doel is om iedereen te helpen begrijpen wat epilepsie voor uitdagingen met zich meebrengt en hoe dit ons dagelijks leven kan belemmeren.

Hoe dan? hoe meer iedereen over epilepsie te weten komt, hoe minder mensen met epilepsie zoals ik bang hoeven te zijn voor discriminatie. En hoe meer mensen dit delen, hoe makkelijker dit gaat.

De feiten:

dit moet iedereen weten over epilepsie, meer dan 200.000  in Nederland – en meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd – leven met epilepsie. Mensen met epilepsie hebben onverwachts kortsluiting in de hersenen. de epilepsie awareness maand in november (#NEAM) is een enorm belangrijke maand om mensen voor te lichten over wat epilepsie werkelijk is.

Waarom is dat dan zo belangrijk? Nou- eigenlijk is het vrij simpel.

Het is broodnodig.

Dagelijks beïnvloeden aanvallen ons leven op vele manieren, waaronder op het gebied van werk en het geconfronteerd worden met een gevoel van discriminatie en de buitenwereld die niet begrijpen wat er gebeurt als we een aanval krijgen. Vaak worstelen we dan ook met lastige situaties en moeilijke gevoelens. De impact kan dan ook groot zijn.

Mensen geloven echt dat epilepsie een besmettelijke ziekte is. Sommige mensen denken dat epilepsie alleen voorkomt bij mensen met een extreme beperking of dat het een psychische stoornis is.
Velen weten niet hoe ze een persoon moeten helpen in geval van een epileptische aanval.
Zelfs tot op de dag van vandaag geloven sommige mensen dat mensen met epilepsie zichzelf alleen maar aanstellen.
Over het algemeen is het belangrijk om te begrijpen wat epilepsie is, hoe epilepsie het leven van veel mensen beïnvloedt en hoe te reageren in de aanwezigheid van een persoon wanneer ze een epileptische aanval hebben.

Dit helpt ook om het gedrag van ons als mensen met epilepsie- zoals angstgevoelens, slaap, geheugenverlies of een slechte aandacht spanningsboog – in bepaalde situaties beter te begrijpen. Ook het ervaren van discriminatie op het werk, op school en in andere omgevingen.

Meer epilepsie bewustzijn is belangrijk.

Precies- het is belangrijk dat meer bewustzijn van dergelijke situaties bij het grote publiek worden gecreëerd en wordt verduidelijkt hoe men echt op een zinvolle manier kan helpen en omgaan met mensen die epilepsie hebben.

Het probleem: een gebrek bewustzijn en informatie in de samenleving.
Hoewel epilepsie een problematische aandoening is, is het er een die nu goed onder controle kan worden gehouden met medicijnen. Naarmate meer mensen een basiskennis hebben van de aandoening helpt dit niet alleen mij persoonlijk, maar ook alle andere mensen met epilepsie.

Hoe kunnen we dit veranderen?

Weet je wat? Het is best lastig om dit onder de aandacht te brengen. – misschien zelfs onmogelijk, althans zo lijkt het soms. Toch kan een persoon al een groot verschil maken. Laat dit dan ook de beweegreden zijn dat ik mij hiervoor hard maak. Omdat ik uit ervaring kan spreken. Geen ander kan dat beter dan ikzelf durf ik wel te zeggen. Laten we de manier waarop we naar mensen met epilepsie kijken veranderen. Des te meer impact we samen kunnen hebben.

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Epilepsie bewustzijn creëren: waarom?”

  1. Teresa avatar
    Teresa

    Heel goed Charlotte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *