positive mind but not a cure

Aanvullende behandelingen bij epilepsie.
Er zijn veel aanvullende behandelingen mogelijk bij epilepsie. Om een paar voorbeelden te noemen, denk aan het ketogeen dieetepilepsie chirurgie en de nervus vagus-simulatie. Maar steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van manieren om de aanvallen te verminderen die minder bekend zijn zoals yoga, of mindfulness. Uit mijn eigen ervaring kan ik dat aanraden omdat dit de acceptatie van epilepsie kan vergroten en het wel degelijk kan werken alleen is dit niet dé oplossing i.p.v. het slikken van medicatie.

Verminderen van epileptische aanvallen.
Ja op zich wel logisch dat mensen met epilepsie allerlei dingen gaan ‘uitproberen’ om te onderzoeken hoe ze hun epilepsie aanvallen kunnen verminderen. Zeker als alleen medicatie geen oplossing is zoals in mijn geval. Zo ben ik ook mezelf hierin gaan verdiepen en ben ik begonnen met het beoefenen van mindfulness en positive thinking. En ik kan zeggen dat mijn aanvallen sindsdien zijn afgenomen. Dus het werkt wel!. Maar dit betekent niet dat ik mijn medicatie niet meer hoef te slikken en er van af ben. Of dat ik me aan stel en dat het allemaal wel meevalt. Aanvallen komen en gaan en om jezelf de schuld ervan te geven is dan niet nodig.

Verwacht geen wonder.
Ja als dit dé oplossing zou zijn dan waren alle medicijnen overbodig. Dan hoef je ook niet meer zo vaak op controle te komen bij de neuroloog en was je epilepsie genezen. Was het maar waar dan hadden al veel specialisten dit alternatafief als behandelmethode ingezet. Nee, verwacht geen wonderen. Epilepsie is nu eenmaal een onvoorspelbare aandoening waar je geen controle over hebt/krijgt.

Positief effect op stress.
Dat waren de kanttekeningen. Maar zoals ik al vertelde verminderen de aanvallen bij mij wel. En dan hoor ik je nu denken, hoe dan?. Nou doordat yoga en mindfulness stress kan verminderen en waardoor je je meer ontspannen gaat voelen. Hierdoor slaap ik beter en zit ik lekkerder in mijn vel. Stress is daarnaast voor mij een uitlokker bij aanvallen. En dan ben ik zeker niet de enigste. Dit kan dus wel degelijk een positief effect hebben op het aantal aanvallen. Dus wellicht het proberen waard en het kan een aanvulling vormen op de behandeling van je epilepsie

-Charlotte-

Meer informatie over epilepsie en de mogelijke behandelingen?
https://epilepsie.nl/over-epilepsie/behandelingen
https://epilepsie.nl/over-epilepsie/behandelingen/alternatieve-behandelingen > yoga/voeding/homeopathie

Ketogeen dieet.
https://epilepsie.nl/over-epilepsie/behandelingen/ketogeen-dieet

Nervus Vagus Stimulatie.
https://epilepsie.nl/over-epilepsie/behandelingen/ketogeen-dieet

Epilepsiechirurgie.
https://epilepsie.nl/over-epilepsie/behandelingen/ketogeen-dieet

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *