Ontspanning bij epilepsie

Ontspanning kan een belangrijk effect hebben op mensen met epilepsie. Stress en angst kunnen namelijk triggers zijn voor epileptische aanvallen. Door regelmatig te ontspannen en stress te verminderen, kan het risico op epileptische aanvallen worden verlaagd.

Ontspannen kan ook helpen om epilepsie aanvallen te voorkomen en de symptomen van stress te verlichten. Het kan je helpen kalmeren en een stap terug doen uit een stressvolle situatie. Ontspanning zal dus gewoon standaard een onderdeel moeten zijn van je dagelijkse routine.

Er zijn verschillende manieren ontspanning i.c.m. met epilepsie:

zoals meditatie, yoga, massage, ademhalingsoefeningen en mindfulness. Al deze technieken kunnen helpen om stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Daarnaast kan regelmatige lichaamsbeweging ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming. Een goed dieet en voldoende slaap kunnen ook bijdragen aan het verminderen van stress en het verlagen van het risico op epileptische aanvallen.

De stress uit het dagelijkse leven, nemen veel mensen dan mee naar bed wat leidt tot verontrustende gedachten. Hierdoor hebben ze moeite om in slaap te vallen of vinden ze het lastig om ‘s nachts door te slapen. Hierdoor creëren ze een vicieuze cirkel. Overdag zijn ze vermoeid en ‘s nachts kunnen ze niet slapen. We zeiden al dat vermoeidheid de kans op aanvallen laat toenemen.

Leren ontspannen kan je helpen: Omgaan met stress, verminderen van je epilepsie aanvallen, minder angstig te voelen, beter te kunnen slapen, je vermoeidheid te verminderen, je geheugen te verbeteren of je denkvaardigheden.

Hier zijn enkele eenvoudige ideeën:
– Ga wandelen
– Bekijk je favoriete tv-programma
– Lees een boek
– Luister naar ontspannende muziek waar je van geniet
– Doe iets creatiefs – teken of bespeel een instrument

Meer weten over ontspanning bij epilepsie? Lees dan mijn e-book 5 stappen voor meer energie met epilepsie: Het e-book heeft eenvoudige informatie en behandelt eenvoudige stappen die je kunt nemen om je te helpen precies dat te doen! klik op onderstaande afbeelding voor de link naar het e-book.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *