Rust & Stress

Rust is denk ik wel een van de belangrijkste onderwerpen bij epilepsie. Immers als je te veel hooi op je vork neemt, krijg je last van stress en extreme vermoeidheid wat weer als gevolg heeft dat je eerder last kan krijgen van je epilepsie aanvallen.

Tegenwoordig lijkt rust bijna onmogelijk. We lopen met zijn allen in een ratrace en we gaan gewoon maar door. Stress lijkt tegenwoordig wel een trend te zijn en er ‘gewoon’ bij te horen. ‘Geen succes zonder hard te werken’ is het motto. Maar daar zit ook een keerzijde aan. Je gaat jezelf voorbijlopen en je eigenwaarde meten aan de resultaten die je behaald. Lukt dit niet dat voel je jezelf maar een slappeling. Waarom luistert niemand echt goed naar zichzelf en zijn of haar eigen behoeften?

Uitrusten? Een dag op de bank hangen en niks doen? Of gewoon even lekker lummelen? Dat is niet meer van deze tijd. Want ja je wordt raar aangekeken als je vertelt dat je vandaag maar weinig gedaan hebt. Terwijl eventjes niks doen juist heel goed is voor je gezondheid is en zeker voor mensen die een chronische ziekte hebben zoals epilepsie.   

Ook ik heb er moeit mee! Ik hoor mezelf al denken: ‘Ja maar….. er is zoveel keus, veel dagelijkse verplichtingen, hobby’s, social media, blog bijhouden, werk, sport… ik heb het altijd maar druk!

Maar na een lang onderzoek en verstreken tijd vond ik een antwoord dat ik niet zou verwachten en ik weet zeker dat het jou ook verbaasd: Wanneer je bewuster van je energie wordt en jezelf niet meer verstikt in de verplichtingen, meningen en verwachtingen van anderen of jezelf dan verbetert dat de kwaliteit van je leven, krijg je meer rust in je hoofd en heb je minder last van stress wat weer de vermindering van je aanvallen bevordert omdat stress een van de grootste triggers kan zijn voor je epilepsie.

Waar kies jij voor? Een leven met veel stress en veel aanvallen of minder stress, minder aanvallen en een betere kwaliteit van leven?

Ik weet het wel! Jij ook? Tja, alleen het doen is ook een ding. En laat ik daar nu soms moeite mee hebben.

Liefs,
Charlotte


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *