Cursus maken met epilepsie: mijn ervaring

Een e-book schrijven en vervolgens ook nog een cursus maken met een vorm van epilepsie. Dat had ik ook nooit van te voren kunnen bedenken. pfff…niet gemakkelijk te combineren ook kan ik je verzekeren. Door vermoeidheid en vaak een gebrek aan energie werd ik vaak belemmerd om de taken uit te voeren die ik wilde gaan doen. En er is dan ook vaak een limiet aan wat je dan kunt doen op een dag. Zo heb ik ook hiermee moeten leren omgaan en dit ging niet goed vanaf dag 1. Wat een rollercoaster!

Ondanks de voorzorgsmaatregelen die je dan neemt is het toch paar keer fout bij mij gegaan. Daar kwam mijn epilepsie weer om de hoek kijken. Waardoor mijn werk alleen maar meer vertraging opliep. Immers heb ik niet altijd de controle over mijn epilepsie aanvallen. Jammer eigenlijk want dit zou veel schelen. Hoe ik dit lastige proces ondanks mijn (kans op) aanvallen dan toch heb doorgelopen en volbracht deel ik graag met je middels mijn eigen verhaal.

Een e-book en cursus maken: Hoe ik dit gedaan heb ondanks mijn epilepsie.

Als eerste is het goed om te weten dat het verschilt per persoon en mogelijk ook per vorm van epilepsie hoeveel taken je kan uitvoeren op een dag. En over hoeveel energie je beschikt per dag evenals de hoeveelheid aanvallen je hebt op een dag.

Ondanks mijn vorm van epilepsie lukt het buiten de aanvallen en beperkte energie nog wel om dingen en taken te ondernemen. Maar ook ik moet mijn energie wel goed verdelen over de dag en taken. Omdat anders de kans op een aanval bij mij dan ook toeneemt. En nee, daar werd ik niet gelukkiger van.

Motivatie.

De belangrijkste ‘brandstof’ tijdens het schrijven van het e-book en het maken van de cursus was toch zeker mijn achterliggende motivatie geweest. Om mijn kennis en ervaringen omtrent epilepsie met jullie lotgenoten te delen. Waar ik zelf al die jaren tegenaan heb gelopen en hoe ik dit aangepakt heb. Maar ook wat voor (moeilijke) situaties ik heb moeten doorstaan en hoe ik hiermee omging en ga.

Dit betekent niet dat alles nu perfect is. Nee, zeker niet! Bovendien loop ik ook nog steeds tegen lastige situaties aan zoals onbegrip waar ik me heel druk over kan maken. Accepteren en respecteren lukt mij ook niet altijd en dat is veel te rooskleurig. Maar de omgang ermee kan je wel verbeteren. Nu weet ik wat ik beter kan doen in plaats van niet. Door de jaren heen heb ik veel inzichten opgedaan. Vaak is er niet veel over te vinden op het internet waardoor ik mijn ervaringen graag met jullie deel.

Kracht.

Daarnaast heeft het mij ook kracht gegeven. Om te laten zien dat er zeker nog mogelijkheden zijn ondanks mijn epilepsie. Ik wil me hier absoluut niet door laten tegenhouden om doelen voor mezelf te stellen en te dromen.

Ik ben gaan nadenken hoe ik mijn informatie en ervaringen zoveel mogelijk zou kunnen delen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het maken en lanceren van een e-book en een cursus. Boordevol toegankelijke informatie over veel onderwerpen waarmee je te maken krijgt in het dagelijks leven met epilepsie. Zoals welzijn en zelfzorg, mindset, slaap, stress enz. Alleen is dit eigenlijk nog maar een klein gedeelte ervan.

Resultaat cursus

Ondanks dat ik best veel heb gedeeld over mijn proces op social media is niet alles te zien wat ik aan het doen ben achter de schermen en wat er gebeurt. Ik ben veel tijd kwijt geweest aan onderzoek doen, alles op te zetten en te ontwerpen. Dit is een lange weg geweest maar ik heb gelukkig ook wel hulp uit de omgeving mogen krijgen. Ik heb dan ook veel mogen leren op weg naar het eindresultaat evenals de fouten waar ik tegenaan liep.

Lancering en epilepsie

Daarnaast heb ik ook nog nét last gehad van mijn epilepsie voordat ik de cursus ging lanceren. Op dat moment was ik heel boos en verdrietig tegelijk. ‘Hé gadverdamme, waarom nu?’ dacht ik. Uitgerekend stond ik op het punt om alles te voltooien!

Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen en hoop ik jullie met mijn verhaal te kunnen inspireren. Er zijn nog genoeg mogelijkheden en je bent niet je epilepsie maar je hebt het alleen. Wil je meer informatie over de curus? klik dan hier

Lieve groetjes,
Charlotte

PS: Heb je nog vragen over het programma? Twijfel je of het geschikt is voor jou? Stuur mij dan gerust een mailtje met je vragen of twijfels. Of stuur mij een DM op Instagram: Klik hier voor mijn Instagram account.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *