Gastblog community Epilepsie &Zo

Af en toe hebben wij een gastblog in de rubriek.

 

Dit keer in het gastblog:

Chantal en Erwin. Ze zijn de gezichten achter de community van Epilepsie &Zo. Zij zullen in dit gastblog hier meer over gaan vertellen.

‘Wij kennen elkaar al heel wat jaar, zowel als lotgenoten maar nog meer in een vriendschap. Hier kom je meer over ons te weten middels een gastblog’.

Community. 

Sinds december heb ik (Chantal) een flinke terugval wat betreft de epilepsie. En eigenlijk was ik op zoek naar meer lotgenoten om even mijn ‘gal te spugen’. 
Uiteraard zijn daar genoeg Facebook groepen voor, echter zocht ik wat anders. Gewoon een actieve online community omgeving waar je met elkaar kan chatten.

Discord

Tot mijn verbazing kon ik dit niet vinden! Het duurde dan ook niet lang toen ik Erwin dit vertelde van ‘t idee om dit samen op te richten. 
De online community van Epilepsie &Zo is ingericht via Discord.
Discord wordt veel gebruikt voor gamers. Het is een app waarmee je met leden/vrienden kan chatten, muziekjes afspelen en bellen. Een beetje te vergelijken met Skype of Teams.

? Discord kan je zowel op je mobiel gebruiken, tablet en computer!

De naam voor de community was ook al snel gevonden. Epilepsie, aangezien we dat hebben, en &Zo omvat eigenlijk alles, ook wat niét met epilepsie te maken heeft.

Binnen de online community hebben we diverse kanalen aangemaakt. Een algemene ‘epilepsie-chat’, een puur gericht op medicijnen, maar ook verzamelen we linkjes van bijvoorbeeld blogs, websites en artikelen die in de media voorbijkomen.

De &Zo is ook gericht op wat niets te maken heeft met epilepsie, een ‘off-topic’ kanaal, een pitbox kanaal voor de formule 1 fans én een voor voetballiefhebbers! 
Inmiddels zijn er zo’n 90 leden actief, af en toe proberen we een datum te prikken om even met elkaar te videobellen! (niet alle 90 tegelijk) 

Epilepsie &Zo is ook actief op Instagram, dit zien wij als het visitekaartje voor de community. 
De focus ligt bij ons dus echt online met z’n alle, voor en door lotgenoten. 

Ons doel; aandacht genereren voor epilepsie, en lotgenoten samenbrengen op een laagdrempelige manier! bijvoorbeeld middels dit gastblog.

Sinds kort hebben we dan ook krachten gebundeld met Charlotte en kijken we uit naar een mooie samenwerking! 
Hopelijk zien we jullie binnen onze community, aansluiten is geheel gratis! 

?

 Lieve groet,
 
Chantal & Erwin

 
Online community over leven met epilepsie & voor mensen met epilepsie
Instagram: @epilepsiezo
Discord: https://discord.com/invite/2g4C88DDGR
Heel leuk als je op deze gastblog reageert door een reactie achter te laten bij de post op
↬ Instagram


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Gastblog community Epilepsie &Zo”

  1. […] Erwin is samen met Chantal hét gezicht achter de community van Epilepsie &Zo. Erwin heeft onlangs een tijdje bij Sein gewoond. In dit gastblog vertelt hij hier meer over. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *